Een Travellerspoint blog

Sightseeing

sunny 33 °C

Vandaag hebben we een auto gehuurd voor een paar dagen om het eiland beter te leren kennen. Nou .... dat is gelukt hoor. Maar eerst moet je proberen een auto te bemachtigen. We moeten nog steeds wennen aan de mensen hier. Tranquillo is hier het motto! "Wij willen graag een auto huren voor een paar dagen". Vervolgens zit de dame achter de balie je aan te kijken of ze water ziet branden. We staan toch wel goed hier? "Wat zegt u .... "kunt u het nog eens herhalen? .... Ëen auto huren, kan dat? Ja..... dat is mogelijk. Nou, dan sta je nog eens een half uur formulieren in te vullen en vervolgens loopt ze mee naar de parkeerplaats een eindje verderop (terwijl er nog 3 wachtende achter je staan!!) om een rondje om de auto te maken en uit te leggen hoe alles verder gaat. Ja........je moet hier echt geduld hebben.
Op naar het westelijke gedeelte van Curacao. Eerlijk gezegd viel ons dat tegen. De natuur in het binnenland hier is droog met veel, heel heel veel cactussen. Gelukkig heeft het de laatste tijd wat geregend dus zijn de bladeren van bomen/struiken, die ze hebben, groen. Maar echt veel kleurige bloemen hebben ze niet veel.
En niets maar dan ook niets van de huizen waar de gewone mens woont is af of het zijn bouwvallen. Overal ligt puin langs de weg. De kust daarentegen, zowel de noordkant (Boka Table) als de zuidkant (playa) is echt prachtig!!!curacao 115 (800x600)

curacao 115 (800x600)


En de landhuizen hier, echt geweldig!curacao 113 (800x600)

curacao 113 (800x600)


Jammer dat wij het Nat. Park Christoffel niet hebben kunnen vinden!! Ja, dat is mogelijk. Je ziet het liggen, maar het is ons niet gelukt om daar heen te rijden. Wij hebben het in ieder geval niet gevonden. Zijn er 2 keer om heen gereden (ook nog eens met een wegomlegging) en de bewegwijzering is ook niet meer wat het geweest is! Volgens ons is alles 2e hands uit Nederland gekomen, jaren geleden!! hahaha. En dan te bedenken dat het eiland eigenlijk maar 1 hoofdweg. Dan is het knap als je dit park mist!
Morgen gaan we Willemstad en het oostelijk doel van het eiland verkennen.

Ayo!!

Geplaatst door jobakker 13:39 Gearchiveerd in Curaçao

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint