Een Travellerspoint blog

Willemstad

semi-overcast 33 °C

Willemstad in 2 dagen, dat heb je wel nodig. Ten eerste omdat er zoveel te zien is. Met recht een werelderfgoed! En dan nog eens de hitte. Willemstad ontdekken moet je vooral in de vroege uren doen en veel water erbij drinken. Overal, maar dan ook overal hebben ze gelukkig bankjes of zitjes onder bomen gemaakt om maar even af te kunnen koelen. En wat een verrassing ...... je kunt er gratis parkeren. Geweldig!! Hebben ons rot gezocht naar parkeermeters. Wat .... die zijn er niet! Echt waar. Konden onze ogen niet geloven.
Om vanaf Otrabanda naar Punda te gaan moet je over 1 van de 2 bruggen. De Emmabrug (de enige brug ter wereld die drijft, kom je misselijk vanaf omdat het altijd hard waait) of de Julianabrug (de hoogste brug die wij ooit gezien hebben. Daar kunnen grote cruise-schepen onder door. Leuk als je hoogtevrees hebt, zoals Ed). Wat een gevecht over welke brug we moesten gaan. Ed wil de Emmabrug, ik de Julianabrug. En als je dan net op de Emmabrug loopt (Ed heeft gewonnen) gaat er opeens een bel en dan moet je hollend de brug af. Er komt nl een grote tanker binnen. De brug vaart gewoon weg!!! Naar de overkant! Wat een prachtige oplossing om schepen door te laten.
Het grootste nadeel van dit eiland is toch wel de bewegwijzering. Dat is er niet of nauwelijks of het is zo verroest dat je het niet kunt lezen. We wilden ook nog even naar de Aloe Vera Farm om nog wat gel te halen (werkt nl gewelding als je verbrand bent!). Nou, we hebben het uiteindelijk gevonden, maar niet dankzij onze gedetaillerde kaart. Lekker handig als de straatnaam (op de kaart dan) heet "weg naar Santa Catharina". We zagen een jongen lopen die vanaf de bushalte naar huis liep. Die hebben zijn we wel vier keer tegen gekomen. Deze knul moest overigens een roteind lopen in de hitte. Effin, dat hebben we weer gehad. Auto weer ingeleverd en houden nu dus nog 2,5 dag over om bij te kleuren.

Ayo

Geplaatst door jobakker 13:39 Gearchiveerd in Curaçao

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint